pátek 12. října 2012

NOVÝ BOŽÍ SERIÁL: Arrow

Po jablkách a skořici vonící podzimní seriálová sezóna zatím přinesla pár podprůměrných seriálů (americké Elementary prostě na britského Sherlocka nemá a nikdy mít nebude, takže to může rovnou zabalit), pár průměrných (666 Park Avenue má dobrou atmosféru a celkem sympatické postavy, ale hrozně předvídatelnou zápletku a zoufale se snaží svézt na nové vlně hororových seriálů po American Horror Story) a teď jsem objevil i jeden televizní klenot.

Arrow z produkce nadpřirozeno milující stanice CW (mimochodem vysílá i rovněž kvalitní Supernatural a The Vampire Diaries a připravuje Beauty and the Beast, na což se moc těším) mě skutečně ohromně nadchl hned pilotní epizodou.

Zápletka seriálu se podobá Batmanovi (nejspíš ne náhodou - komiks Green Arrow začalo nakladatelství DC Comics vydávat v roce 1941, tedy jen tři roky po netopýřím muži, a tehdy byli osiřelí milionáři v módě) nejen tím, že hlavní hrdina je milionář z fiktivního města, ale taky tím, že k očišťování města od korupce nepoužívá žádné nadpřirozené schopnosti - všechny jeho machrovinky jsou postavené na technice, vědě a svalech. To je celkem sympatické a rozhodně to hrdinu staví do "lidské roviny". Supermanem se člověk nestane, ale Green Arrowem by teoreticky mohl být kdokoliv.

Arrow přichází s příjemnými postavami, chytlavým dějem, lákavým prostředím "horních deseti tisíc" a špetkou dramatu. U akčních částí si na své přijde mužská část publika a geekové, u dramatických zase něžné pohlaví, protože osiřelý milionář, proti němuž kuje pikle nejen zločinecké podsvětí, ale taky vlastní rodina, čirou náhodou vypadá zatraceně dobře.

Takže tu máme jakousi zelenkavou směs Batmana s Revenge (o tomhle seriálu už jsem psal) a špetkou Assassin's Creed, jež chutná výborně rozmlsaným jazýčkům komiksových gurmánů i zamilovaným párům, které potřebují jen kulisu pro jiné aktivity. Už se těším na příští středu!

Žádné komentáře:

Okomentovat

... a tak jste pravili vy!