úterý 2. října 2012

Česko by potřebovalo senátora McCarthyho

Nejdřív zčervenal Liberecký kraj, teď se rudá barva na politické mapě rozšířila i na kraj Ústecký. Česká republika na podzim nejspíš po 20 letech opět přivítá komunisty na vysokých politických postech. Rudá hrozba je zpátky a zrovna v nejcitlivější chvíli.

Současná vláda je totiž sice oficiálně pravicová, ale všichni víme, jak je to doopravdy (na druhou stranu nevím, jaká lepší koalice z posledních voleb mohla vzejít) a prezidentu Klausovi zanedlouho vyprší mandát. Většinu politických funkci v zemi tak v roce 2013 bude ovládat levice. Občas si říkám, že konec světa v roce 2012 přece jenom přijde, jenom možná dřív než v prosinci.

Někteří lidé tvrdí, že 21. 12. nemá přijít konec světa, nýbrž jenom globální změna. Tak nějak tajně doufám, že až začnou ožívat zombies, tak by z mrtvých mohl vstát i senátor Joseph McCarthy a očistit Českou republiku a Evropu od všech komunistů.

Chce se mi až křičet: jako vážně, lidi? Za většinu problémů, které tahle země má, může 40 let diktatury "proletariátu" a vy ji chcete zpátky? Omlouvám se všem pravidelným čtenářům, protože věřím, že mezi nimi žádní komunisti nejsou, ale tak nějak doufám, že se mi i tímhle chabým šplouchnutím ve vlnách internetu podaří rudou hrozbu zpomalit.

Nedávno jsem na Aktuálně četl porovnání hospodaření současných hejtmanů: zlepšilo současné vedení za čtyři roky situaci ve vašem kraji? Na mé rodné Vysočině socialistický hejtman Běhounek situaci dokonce ještě zhoršil! A přesto má dle všech průzkumů velice vysokou šanci na znovuzvolení.

Prostě ať se na mě všemožní ochránci lidských práv nezlobí, ale lidé neustále dokazují, jak hloupí i navzdory všem technickým vymoženostem a zdrojům informací jsou. A nejhorší je, že zhoršují život i nám, inteligentní menšině. Aristoteles měl pravdu, když tvrdil, že demokracie není ideální, protože většina je chudá a hloupá a nechrání tak zájmy bohatých a chytrých.

2 komentáře:

  1. Před pár dny máma říkala, že do pěti let určitě musí přijít druhej listpoad. Mně to ale spíš připadá, že se dožijeme druhýho února, ale daleko dřív. Nechápu, jak můžou lidi volit přímo komunisty, o to víc mě rozhořčuje, že část ČSSD ještě dopředu prohlašuje, že by jim koalice s komunistama vůbec nevadila. Ostatně komunisti se měli zakázat už před 20 lety. A v pravici jsou povětšinou stejní šmejdi, jako ti ostatní, je jen hrstka těch lepších. Ani se nedivím, že se do politiky slušným lidem nechce, protože to tam momentálně dost smrdí průšvihem. Asi nám nezbude než si počkat, až se současní politici odpraví sami a nebo až půjdou do důchodu a přijde nová generace.

    OdpovědětVymazat
  2. Nejhorší na tom je,že důvod, proč se komunisti nezakázali už před 20 lety, bylo, že nikdo nevěřil, že by je snad někdo znovu volil. Lidská hloupost a neinformovanost je nekonečná.

    OdpovědětVymazat

... a tak jste pravili vy!