pátek 14. září 2012

Těším se na prohibici

 Na východě naší země zabíjí metanol. To mě nijak nevzrušuje, neboť alkohol ke svému životu nepotřebuji a jak všichni dobře vědí, umím se bavit i bez něj. Spíš mě zajímá, jaká opatření budou zavedena. Ministr zdravotnictví Leoš Heger naznačil, že pokud se počet obětí nepřestane zvyšovat, bude muset vláda uvažovat o dočasném zavedení zákazu nalévání tvrdého alkoholu po celé republice.

Takovému omezení se říká prohibice a dnes si ji nejvíc spojujeme s prohibicí ve Spojených státech ve 20. letech.

Doufám, že ji nakonec zavedou, protože by to mohlo mít své kouzlo. V předvečer vypuknutí zákazu bychom uspořádali poslední alkoholový dýchánek a po půlnoci by policisté začali rozbíjet sudy a vylévat alkohol do kanálů jako ve 20. letech. 

No a nastaly by suché časy. Jak ale praví fyzikální zákon akce a reakce, nenápadně by začaly vznikat tajné nalévárny, kde by se prodával pašovaný alkohol z Německa, Rakouska, Slovenska a Polska. Kromě barů skrytých za pohřebním ústavem (viděli jste Někdo to rád horké, ne?) by ohromně vzrostl počet falšovaného alkoholu (možná by v konečném důsledku na následky otravy zemřelo víc lidí než teď, ale to je fuk) a mafiáni a gangsteři by vyrašili jako houby po dešti.

Už jenom chybí, aby se navrátila slavná éra jazzu a big bandu. 

Jak napsala Johanka z Prahy na Twitter: "Už se těším na prohibici. To budou skvělý večírky a party doma s archivním chlastem." 

1 komentář:

  1. Mě zajímá, jestli se ten alkohol bude opravdu kompletně likvidovat jako tenkrát. Protože ho tu nemáme málo :D

    OdpovědětVymazat

... a tak jste pravili vy!