úterý 11. září 2012

FILM: Jak porodit a nezbláznit se

Pár slušných vtípků, příjemní herci a postavy dohnané ad absurdum. Typický prototyp současné americké komedie? Ano, "Jak porodit a nezbláznit se" by mohlo sloužit jako exemplář pro studenty scenáristiky. Protože i tyto filmy jsou potřeba (intelektuálové, pusťte se do mě!).

Sympatické postavy: Je důležité, aby divákovi nebyly charaktery postav protivné a nepříjemné, jinak ztratí zájem o film. Čeští tvůrci by si z Hollywoodu mohli brát dennodenně příklad, ale proč mít sympatické hrdiny, že ano...

Pár dobře vypadajících celebrit: Hollywood někdy staví jméno nad talent, a tak i v JPANS uvidíte v hlavních rolích bývalou zpěvačku, hezounka z teenagerského seriálu nebo "toho učitele z Glee". Každopádně jim to spolu hezky hraje a když člověk nečeká výkony hodné Felliniho, nebude zklamán.

Humor: "Můžu si dát patnáctiminutovou pauzu na facebook?" Za 20 let to bude sloužit jako vzpomínka na éru sociálních sítí. Scenáristé Jak porodit a nezbláznit se se vyhnuli všem nechutným vtipům a kanálnímu humoru, takže jde o celkem vkusnou podívanou.

Předvídatelná zápletka: Jistě, ale co jste čekali? Že všichni umřou, když na město spadne UFO?

Proplétání dějových linií: Tohle jediné tvůrci pořádně odflákli. Po vzoru jistých francouzských filmů jsem čekal větší propojení linek, třeba aspoň na konci. Dočkal jsem se však víceméně pouze jednotlivých příběhů slepených do jednoho filmu díky podobné zápletce (uměle našroubované odhalení jako "to je moje sestřenice" fakt neberu a když se dva páry minou v klubu nestačí).

VERDIKT: Průměr (na ČSFD 3 hvězdičky)

Žádné komentáře:

Okomentovat

... a tak jste pravili vy!