sobota 7. července 2012

Staré horory dostanou nový kabát

Universal Studios slaví letos sté výročí od založení a k tomuto významnému výročí se rozhodlo vydat sběratelskou edici osmi klasických hororů na Blu-ray a DVD.

Včera zveřejněné video prozrazuje, že všechny filmy budou digitálně zrestaurovány - zbaveny šumu, zrnění a vyčištěny, aby je nová generace diváků mohla zhlédnout v dosud nevídané kvalitě.


Luxusní edice vyjde 2. října, aby si ji všichni stačili pořídit do Halloweenu, a bude obsahovat filmy:

- Dracula (1931, hollywoodská i mexická verze - na počátku 30. let se s dabingem teprve experimentovalo, proto se točil stejný film dvakrát, ale pokaždé v jiném jazyce a s jinými herci)
Frankenstein (1931)
Mumie (1932)
Neviditelný muž (1933)
Frankensteinova nevěsta (1935)
Vlkodlak (1941)
Fantóm opery (1943)
Netvor z Černé laguny (1954, 3D i 2D verze - to snad víte, že 3D film není nic nového, ne?

Znalci vědí, že jde o jedny z nejlepších a nejkrásněji natočených hororů, které kdy zazářily na stříbrném plátně. V éře studiových systémů, kdy filmová studia fungovala skutečně jako továrny, totiž každé studio mělo žánr, jemuž se věnovalo nejvíce: MGM proslulo elegantními muzikály, Warner Bros. gangsterkami a značka Universal návštěvníkům biografů zaručovala jistotu kvalitního hororu.

Jak už je v USA zvykem, každý Blu-ray bude kromě filmu obsahovat taky spousty bonusů - rozhovory s posledními žijícími herci či členy štábů, fotografie, plakáty, filmy o filmu, trailery a v krabici šťastný majitel najde i osmačtyřicetistránkovou knížku s fotografiemi ze zákulisí, korespondencí a reprodukcemi plakátů. Na Amazonu lze kolekci předobjednat za necelých 112 dolarů (2 315 Kč), což vychází přibližně na 289 Kč za jeden Blu-ray.

Není zatím jasné, zda se tohoto klenotu dočkáme i v Česku a vcelku by mě to zajímalo. Za tuhle ultimátní sbírku bych ty peníze klidně dal.

Žádné komentáře:

Okomentovat

... a tak jste pravili vy!