čtvrtek 14. června 2012

Nová série True Blood!

Předminulou neděli HBO odvysílalo poslední epizodu Game of Thrones a plynule na to navázala tuto neděli, kdy začala pátá série jižanského upírského seriálu True Blood. Před Ericem, Sookie, Billem a dalšími stojí nelehký úkol: navrátit seriálu kouzlo původních sérií, které během posledních dvou let zmizelo pod nánosem víl, čarodějnic, vlkodlaků, nekromantů a bůhvíčehoještě.


Navíc po roční odmlce bylo těžké se zase zorientovat v poměrně vrstveném příběhu s mnoha dějovými liniemi. Ale dostal jsem se do toho. Pravá krev mi poskytla příjemné rozptýlení v podobě krve a nahoty, což je upřímně všechno, co od toho už očekávám.

Protože příběh o tom, jak se v lousianském městečku střetávají upíři s vlkodlaky, vílami a čarodějnicemi už prostě nějak neberu. Scenáristé se bohužel od slibně načatého seriálu zabývajícího se problematikou upírské menšiny v soudobé společnosti odchýlili do značně vyježděných kolejí klišovitého seriálu typu Vampire Diaries, Čarodějky nebo Hvězdná brána (čekám, kdy se na scéně objeví mimozemšťané).

Navíc některé vedlejší postavy mi v True Blood začaly vyloženě vadit a není jich zrovna málo: Tara, Lafayette, ten jeho zajda a vůbec skoro všechny "lidské" postavy - snad až na Sookie a jejího bratra Jasona. Zato upíři a upírky - myslím teď hlavě tu sexy zrzku a cynickou Pam - seriál drží nad vodou.

Tak doufám, že mi pátá série True Blood nebude pít krev tolik, jako ta čtvrtá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

... a tak jste pravili vy!