úterý 26. června 2012

Léto je tady, aneb rozkopejte celou Prahu

Jestli v Praze žijete, studujete nebo ji máte v plánu o prázdninách navštívit, nejspíš jste už slyšeli o plánovaném zrušení provozu metra A od Dejvické až po Můstek (což je dle mého amatérského pozorování nejvytíženější úsek zelené linky) čtyři dny v červenci. Jestli o tom slyšíte poprvé, jsem rád, že se tak důležitou zprávu dozvídáte z mého blogu a doporučuji kliknout sem pro podrobnější a serióznější informace.

Chápu, že je potřeba metro opravit, seřídit výhybky, vyleštit koleje, kachličky ve stanicích a kdo ví co ještě. Chápu taky, že o prázdninách je pro to ideální příležitost, protože většina Pražáků odjede do svých letních rezidencí, případně k móři a turisti se stejně nejvíc pohybují v prostoru Malostranská a Staroměstská, kde lze všechno projít pěšky a přinejhorším se pár zastávek svezou tramvají.

ALE! Mám takový pocit, že v Dopravním podniku nikdo nepomyslel na to, že až do září je taky rozkopaná Letná v úseku Hradčanská až Strossmayerovo nám., což vydělávající obyvatele Prahy 6 na ty čtyři dny téměř odřízne od zbytku města, případně odkáže na nepochybně přeplněné tramvaje a autobusy. 

Takže se modlím za to, aby náhradní tramvaje jezdily v rozumných intervalech dvou až tří minut, stejně jako metro.

Žádné komentáře:

Okomentovat

... a tak jste pravili vy!