středa 9. května 2012

Krásné knížky, co si chci koupit

Vážně musím přestat chodit do knihkupectví. Pokaždé totiž narazím na krásné knihy, co bych si tolik chtěl koupit, ale kde na to člověk má pořád brát, že ano... Navíc jsem si zrovna o víkendu objednal dvě knížky z Amazonu a jestli se nezačnu krotit, hrozí, že dopadnu jako Řecko.

Český komiks 1. poloviny 20. století - první republika je dodnes částečně zahalena oponou tajemství. Jako by šlo o úplně jiný a dávno ztracený svět, Atlantidu zvlněných vlasů, elegantních klobouků a slušivých obleků/šatů. Snad proto mě přitahuje. A když se dá dohromady první republika a komiks? Retro geek ve mně slintá blahem!
Zaniklý svět stříbrných pláten - po stopách pražských biografů - krásná knížka pro milovníky starých filmů, architektury, filmových plakátů a pro pátrače po datech premiér starých filmů v Československu. Kniha je tištěna na krásném papíře, doplněná o zmenšeniny barevných plakátů (i těch Československých!), oskenované vstupenky, programy atd.

Spider-Man - nakladatelství Netopejr vydávalo (a možná stále vydává, to nevím jistě) skvělou sérii Spideyho původních komiksů ze 60. let. Černobílé a dobře (je zachován vtip a nadhled Stana Leeho) přeložené příběhy mají výbornou atmosféru. Škoda, že nepřeložili Captaina Americu - i když vlastně ani ne, už takhle to je s mými financemi dost nahnuté.

Žádné komentáře:

Okomentovat

... a tak jste pravili vy!