sobota 5. května 2012

Avengers na žebříčku nejlepších filmů šplhají výš a výš

Nové filmy se do nejlepší třístovky na ČSFD a Top 250 na IMDb dostávají jen těžko. Většinou jsou tyto příčko obsazeny filmovými klasikami jako Casablanca, Sunset Blvd. a kultovními snímky jako Pulp Fiction a Star Wars. Proto je překvapivé, že se mezi tyto legendy dostávají Avengers, film na motivy komiksů, který v mnoha zemích ještě ani neměl premiéru.

První přitom film vidí ostřílení a přísní kritici, takže hodnocení se časem ještě zlepšuje. Zatímco oddechovka This Means War začínala s nějakými 55 % na ČSFD, dnes je již v červené sekci a má 70 %.

Když jsem se předevčírem díval na Česko-Slovenskou filmovou databázi, Avengers se pohybovali kolem 80. příčky nejlepších filmů. Včera už se prodrali mezi Smrtonosnou past a Marečku, podejte mi pero na 41. místo. A dnes (v sobotu 5. května 2012) superhrdinové porazili i Pána prstenů, Vetřelce a nacházejí se těsně pod Spalovačem mrtvol na 28. místě žebříčku nejlepších filmů.

Rychlý vzestup Thora, Iron Mana, Kapitána Ameriky a dalších se neděje pouze u nás. I na IMDb už Avengers pronikli na vrchní část žebříčku nejlépe hodnocených filmů. Aktuálně se drží na 31. místě - mezi krásnou klasikou It's a Wonderful Life a údajně českým filmem Leon (proč o něm slyším poprvé?). Dokonce dvě místa nad mým nejoblíbenějším filmem Sunset Blvd.!

A co z toho vyplývá? Že to nejspíš bude fakt dobrej film! A že ho teď ještě víc chci vidět!

Žádné komentáře:

Okomentovat

... a tak jste pravili vy!