pátek 23. března 2012

Pojďme roztančit Prahu v rytmu charlestonu!

Na YouTube jsem při hledání charlestonové hudby narazil na zajímavá hudební videa. Taneční nadšenci v rámci projektu I Charleston The World tančí energický tanec 20. let pod širým nebem ve významných světových metropolích.

Na internetu můžete zhlédnout charlestonovou Paříž, Berlín, New York, San Francisco a další města v Evropě i zámoří.

To mě přivedlo na nápad zorganizovat podobnou akci i v naší matičce Praze. Venku už začíná být hezky, Praha je krásné fotogenické město, kamera snad bude nejmenší problém. Chce to ale nadšence, kteří mají chuť si zaskotačit v rytmu dodnes populárního tance, vymýšlet nějaké pohyby a celé to zkoordinovat, aby to na videu vypadalo dobře a pohyby seděly do melodie (to by ale musel stříhat někdo s hudebním sluchem a ne já).

Protože jakkoliv umím tančit jako Fred Astaire - nebo si alespoň myslím, že tak vypadám, když tančím - dát dohromady podobný typ videa vyžaduje nadšený tým lidí a někoho, kdo tanci a hudbě skutečně rozumí. Kdyby to někoho zaujalo, jakkoliv mě kontaktujte, jinak se o to budu muset postarat sám a to to dopadne...

Btw. o víkendu nečekejte na blogu nový příspěvky, kvůli natáčení grotesky budu zřejmě dost zaneprázdněn.

1 komentář:

  1. Paráda, my už to organizujeme. :) Plánujeme točit, kde se dá, vybíráme vhodnou muziku a až to bude, vrhneme se do města a trumfnem všechny naše kamarády, co točili výše zmiň. videa ( někteří z nás jsou i ve videu I Charleston Herrang (Herrang= taneční swingový kemp ve Švédsku, kam se všichni swingaři, včetně nás, sjedou a měsíc nedělají nic jiného než tančí.)

    Jestli máte zájem se připojit, neváhejte. :)

    Áňa Hůlková
    Prague swing underground

    OdpovědětVymazat

... a tak jste pravili vy!