sobota 3. března 2012

Filmové Na cestě je na cestě k premiéře!

Dobrá zpráva pro milovníky beatniků a zvláště Jacka Kerouaca! Jeho nejslavnější román Na cestě totiž zřejmě bude mít premiéru na filmovém festivalu v Cannes v druhé polovině května.

V hlavních rolích Sala a Deana uvidíme britského herce Sama Rilyeho a Američana Garretta Hedlunda. Dámskou společnost jim bude dělat Kristen Stewart (jo, to je ta holka z Twilight, která zřejmě umí hrát) coby Marylou a Kirsten Dunst jako Camille. Ve vedlejší roli Starého Bulla Leeho se mihne i Viggo Mortensen (Aragorn z Pána prstenů).

Před několika dny studio po letech čekání konečně zveřejnilo plakát k filmu. Ve zpětném zrcátku vidíme tváře trojice hlavních hrdinů, dole je pak auto na osamocené cestě v Mexiku nebo na jihu USA.

Také se můžeme těšit na oficiální trailer, který má být zveřejněn v nejbližších týdnech. Premiéry v jednotlivých evropských zemích jsou rozházené tak daleko od sebe, že vůbec není jasné, kdy se film dostane k nám.

V Belgii má Na cestě premiéru 23. května, v Británii až 21. září a Němci se dočkají 4. října tohoto roku.

Jakožto velký fanoušek Kerouaca už se na film celý třesu. Jestli se do České republiky film dostane ještě později než do Německa, vážně uvažuju o tom, že se vydám na cestu a film zhlédnu někde v zahraničí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

... a tak jste pravili vy!