čtvrtek 16. února 2012

Hermiona coby "Kráska" v novém filmu?

Na IMDb a ČSFD jsem se dočetl o připravovaném projektu režiséra Guillerma del Tora. Ten od studia Warner Bros dostal zelenou ke zpracování tradiční francouzské pohádky Kráska a Zvíře. A v roli krásky nejspíš uvidíme Emmu Watson, která zatím zkrášlovala filmové plátno především jako Hermiona z filmů o Harry Potterovi.

Guillermo del Toro už mě zaujal fantaskním Faunovým labyrintem a celkem se těším, jak si poradí s klasickou pohádkou. Verzí Krásky a Zvířete už totiž existuje několik, z nich nejlepší je zřejmě ta francouzská ze 40. let a nejznámější ta od Disneyho. A motiv lásky mezi takto rozdílnými bytostmi v podstatě zpracoval už King Kong ve 30. letech, který dokonce končí slovy: "To Kráska zabila Zvíře." Nebo Netvor z Černé laguny z let padesátých.

No a krásná Emma Watson coby Kráska - to bude zážitek! Upřímně mě celkem zajímá, jestli se s touto rolí vypasuje stejně dobře jako s Hermionou, protože až na menší role v nezávislých filmech jsme zatím neměli moc příležitostí vidět ji hrát něco jiného.

Žádné komentáře:

Okomentovat

... a tak jste pravili vy!